Home > Erhverv > A-kassens nødvendighed for den danske borger
A-kasser

Som en dansk boger kan en a-kasse agerer som dit sikkerhedsnet. En a-kasse er nemlig noget, som beskytter dig økonomisk, hvis du skulle ende i en situation uden et job og dermed blive arbejdsløs. Som arbejdsløs, vil du ikke tjene penge, men dette vil din a-kasse hjælpe dig med. Det vil de, hvis du er medlem.

Hvis ikke, er du overladt til dig selv, og ender med en indkomst fra statens side, som typisk vil ligge noget fra den, som du har været vant til. Du vil dermed undgå at komme i en økonomisk trængt situation ved at vælge at være medlem. Du vil være økonomisk sikret, hermed ment, at du hverken skal sælge hus og bil for at kunne overleve. Økonomien vil være nogenlunde stabil, og de store livsændringer behøves hermed ikke at blive taget.

Bør man være medlem?

En arbejdsløshedskasse kan hjælpe dig med at komme videre fra en træls situation. Når man bliver arbejdsløs, kan mange tage det som en personlig nedtur, og det kan være svært at komme videre derfra. En a-kasse kan her også være behjælpelig med, at holde dig i ilden og hjælpe dig med at søge nye jobs, så du hurtigst muligt kan komme ud på jobmarkedet igen. Om du bør være medlem, det er helt op til dig.

Der stilles nemlig ikke krav til, om du befinder dig i en a-kasse eller ej. Du bestemmer dermed selv, om du ønsker et medlemskab, og dermed er sikret en indkomst uanset hvad, eller om du føler dig så sikker i din jobsituation, at en a-kasse ikke er nødvendig for dig.

Den økonomiske situation

Uanset jobsituation kan man, hvis man er medlem af en a-kasse bevare det liv, som man havde før. Økonomisk vil du blive hjulpet, da a-kassen er dit sikkerhedsnet, og den dermed hjælper dig økonomisk, når du mister dit job. A-kassen giver dig dermed en frihed og en mulighed for at bevare roen, fordi du ikke fra den ene dag til den anden pludselig mister din indkomst.

Du vil stadig kunne betale huslejen og stadig kunne holde dit barns 10-års fødselsdag, som du først havde tænkt. Du behøver ikke at frygte din økonomiske situation, for dette skal din a-kasse nok hjælpe dig med.

Selvfølgelig kommer pengene ikke blot af sig selv fra a-kassen. For det første, skal du være arbejdsløs, og det er derfor ikke en mulighed at modtage penge, hvis du besidder et job. Dernæst skal du som arbejdsløs være jobsøgende i et jobcenter, altså yde en aktiv indsats for, at du kommer på arbejdsmarkedet snarest muligt igen.

Sidst stilles der også krav til, at du skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet, og ikke tage på ubegrænset ferie eller lignende. Der stilles hermed et krav til, at du står klar til at arbejde, så snart et nyt job er en aktualitet.  

En A-kasse til dine behov

En a-kasse er ikke bare en a-kasse. Der findes et væld af danske a-kasser, og alt efter hvilken du vælger, ses der forskellige fokuspunkter og forskellige ting, som de er gode til. Alt efter om du er håndværker, ufaglært eller akademiker, kan dine behov være forskellige.

Det kan også være behovet for en ny a-kasse melder sig, grundet du har skiftet job eller blevet forfremmet. Din jobsituation er ikke ens over hele livet, og derved udskiftes dine ønsker og behov til en a-kasse sig også.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*