Home > Hobby > Fluefiskeri eller flueknepperi?
fluefiskeri

Det er utroligt, hvordan et ord kan lyde som et andet, og stadig være noget fuldstændig andet. Vores sprog bliver kun mere og mere udviklet såvel som indviklet for hvert år, der går. Selvom der hvert år bliver slettet utroligt mange ord fra ordbogen kommer også nye til hele tiden. Vores sprog er i en uendelig udvikling og det ser ikke ud til at stoppe lige foreløbig, tværtimod. I takt med at globaliseringen overtager hele verden, bliver hvert enkelt sprog mere og mere globalt. Sætninger bliver opbygget af ord fra over hele verden på kryds og tværs. Et fuldstændig eksemplarisk eksempel på, hvordan vi bruger det sprog som vi allerede har på sådan en ny måde, at det nærmest bliver til et helt ny, er den voksende danske subkultur, der er blandt 2. generations indvandrer. Her har et helt sprog simpelthen udviklet sig over de sidste par år. Det er et sprog der har stamme i det danske, men som både er fyldt med hjemmelavet slang, tyrkisk, arabisk og somali. Det kan måske lyde mærkeligt, faktisk næsten som et helt fremmedsprog, hvis man ikke er inde i dette miljø. Det virker næsten helt mærkeligt, men hvad med os selv. Når man nærmest ikke engang kan kende forskel på fluefiskeri og flueknepperi.

Fluefiskeri, en særlig form for fiskeri

Det er netop her det bliver sjovt, for forskellen mellem fluefiskeri og flueknepperi er så uendelig forskellig, selvom de lyder nærmest som det samme. Begge ord er i virkeligheden også ord, hvor man gerne skal forstå betydningen bag, uden at det lyder fuldstændig åndssvagt. Dette er faktisk også en general udvikling, man ser i sproget, nemlig den, at gamle ord pludselig får en helt ny og frisk betydning, hvilket godt kan skabe lidt forvirring mellem generationerne, hvis ordet havde en betydning for 50 år siden og en ny betydning i dag. Flueknepperi er at gå ned i de små detaljer, gerne der hvor det begynder at blive fuldstændig ligegyldigt og latterligt. Fluefiskeri derimod er en særlig form for fiskeri. Denne form for fiskeri kan foregå både ved havet og ved søen, og er en fiskeri form, der hovedsageligt dyrkes af lystfiskere. Fluefiskeri går, kort fortalt, ud på at man for enden af sin line, har bundet en lille ting på. Denne er gerne meget farveri eller pyntet med fjer, og skal foregå som en form for lokkemad. Før i tiden lignede den ting for enden en flue, og den har i virkeligheden samme forhold, derfor har den stadig navnet.

Fluefiskeri, et hav af muligheder

Når man er på udkig efter udstyr, fordi man ønsker at blive fluefisker er det altså et godt råd at få en hjælpende hånd. Der er mange gode grunde til at bestemme sig for at blive fluefisker. Man får lov til at nyde den dejlige natur i ro og fred og på samme tid får man noget ud af det i form af fisk. Men det kan altså være uoverskueligt, da der findes millioner af forskellige fluer.

Du kan finde det bedste fluefiskeri udstyr her.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*