Home > Ikke kategoriseret > Brøndy – hvad kan de?

Brøndby IF kan noget, som ingen andre danske fodboldklubber kan.

Det kan diskuteres længe, hvem der er Danmarks bedste fodboldhold. Alt efter hvor i landet du befinder dig, vil pilen pege på FC Midtjylland, FC København eller Brøndby IF.

Samme svar vil formegentlig blive givet, hvis spørgsmålet går på, hvilken dansk klub, der har den bedste talentudvikling. FC Midtjylland har de seneste år spyttet talenter ud som Pione Sisto og Erik Sviatchenko. I Brøndby er talenterne også mange, mens FC København også ofte leverer store talenter, der bliver sendt ud over landets grænser.

Men derfor skal kulturen i Brøndby IF alligevel fremhæves. I klubbens talentprogram står skrevet, at de arbejder for at udvikle ’ eneren i kollektivt’. Der bliver med andre ord taget store hensyn til, hvad der skal til, for at de unge spillere kan få mest muligt ud af deres talent.

Samtidig bliver spillerne flasket op med Brøndby-klubånden, der trækker tråde langt tilbage i historien. Helt tilbage i 1964 blev klubben stiftet, og Brøndby IF har i dag en af de største amatørafdelinger i landet. Klubånden lever derfor i bedste velgående på den københavnske vestegn. Det mærker spillerne i højeste grad, når de går rundt på banerne bag det mægtige Brøndby Stadion.

 

Hvad kræver det at spille i Brøndby?

Naturligvis kræver det et stort fodboldtalent at bryde i gennem på førsteholdet i en af Danmarks største klubber. Men det kræver også mental styrke, hvis du skal klare dig i talentafdelingen blandt nogle af landets største talenter. Derfor er det enormt vigtigt, at det ikke kun er de tekniske egenskaber, der er på plads.

Samtidig er sociale kompetencer også væsentlige, da klubben favner meget bredt og har alle typer af spillere i og omkring de mange hold. Det er blandt andet dét, der er med til at skabe den unikke Brøndby-ånd, som mange klubber efterstræber.

For uanset hvilket ben du sparker med, hvilken humor du har, eller hvor dygtig du er til at spille fodbold, så vil der altid være en plads til dig i Brøndby IF.

 

Fællesskab uden for banen

Brøndby IF kan samtidig prale af at have en unik fanbase, der strækker sig på tværs af landet. Uanset hvor i Danmark klubbens førstehold spiller, så vil der være opbakning på tribunerne. Det er også ganske unikt for Brøndby, der som et af de få hold i Danmark har formået at mobilisere klubbens fans på tværs af landet.

Det sammenhold, der opstår på tribunen, når klubbens førstehold spiller, er også ganske unikt og med til at skabe den DNA, som klubben er skabt af. Det mærker de nye spillere også, når de kommer til klubben. Og måske kan den fantastiske kultur kombineret med den gode talentudvikling være med til at overbevise nye spillere om, at Brøndby IF er den rette klub for dem, når de står skal vælge mellem det ene og det andet.

Det fællesskab, der findes uden for banen, er enestående. Og en kultur som den, der er opstået i Brøndby IF kan tage mange år at bygge op. Det er ikke noget, der gøres over en nat. Traditionerne er bundet fast i rødderne under Brøndby Stadion og strækker sig langt ud under banerne bag klubbens hjemmebane. Her er alle velkomne – no breaking news –  så længe de ønsker at være en del af fællesskabet.

Derfor er Brøndby IF et enestående eksempel i dansk fodbold.

Du kan altid finde spilforslag til Superligaen og udenlandske ligaer hos tipsbladet.dk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*