Home > Sundhed > Hvordan foregår en tandregulering typisk?
tandregulering

Der er mange, der fejlagtigt er af den opfattelse, at en tandregulering er noget, der bliver klaret med en eller anden form for kirurgisk indgreb, men det er dog overhovedet ikke tilfældet. Det betyder også, at du i hvert fald ikke skal være bange for, at du kommer til at skulle opereres i munden eller at det på anden vis kommer til at påføre dig nogen form for smerte. Det er derimod faktisk noget, der kommer til at blive gjort ved hjælp af en stort set smertefri metode, som du nok har hørt om før, men som du højst sandsynligt ikke har tænkt bliver brugt i den her sammenhæng. Metoden kaldes for en bøjle og der findes mange forskellige variationer af en tandbøjle, som kan bruges til tandreguleringer og tandretninger.

Step 1: Indledende samtale og aftale vedr. bøjle

Det første skridt er altid at møde op hos en tandtekniker og have en indledende aftale med ham eller hende. Det er nemlig meget vigtigt, at du ikke bare springer i med hovedet først uden egentlig at vide, hvad du går ind til. Det er også i denne samtale, at dig og din tandtekniker skal sørge for at aftale, hvordan det hele kommer til at foregå og dertil skal I naturligvis også sørge for at aftale, hvilken form for bøjle, som du gerne vil have på. Det er meget vigtigt, at du sørger for at få snakket det hele igennem, inden du begynder på noget – og det er meget vigtigt, at du er bevidst om dit valg, inden du vælger en bøjle.

Step 2: Selve tandregulering finder sted vha. en bøjle

Næste skridt er selve tandreguleringen. Det betyder, at det er i denne periode, hvor dine tænder vil blive rettet og reguleret, men det betyder naturligvis også, at det er i denne periode, hvor du skal gå med en bøjle. Du har enten mulighed for at vælge en fast bøjle eller en aftagelig bøjle, hvilket betyder, at du enten kan vælge mellem at få en bøjle, der bliver monteret på dine tænder (denne bøjle er i almindelig tale kendt som togskinner), mens den aftagelige bøjle derimod bare er en bøjle, som du kan tage af og på, som det passer dig. Det er dog meget vigtigt, at du sørger for at have den på minimum 16 timer i døgnet.

Step 3: Afslutning af bøjleforløbet

Det tredje og sidste skridt er, at få afsluttet dit bøjleforløb og dermed også helt forløbet med tilretning og regulering af dine tænder. Det er irrelevant hvorvidt du skal have lavet en tandregulering Vejle, en tandregulering Viborg eller et helt tredje sted; forløbet er præcis det samme. Det er meget forskelligt, hvordan forløbet bliver afsluttet i forhold til de to bøjletyper, for hvis du har valgt en fast bøjle, så skal denne naturligvis afmonteres, men hvis du derimod har valgt en aftagelig bøjle, så skal du blot stoppe med at gå med den, når du føler, at du har opnået det resultat, som du gerne vil.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*