Home > Økonomi > Sådan kommer du af med din dyre gæld
din dyre gæld

Kan du komme af med gæld ved at tage et lån? Umiddelbart virker det som at bekæmpe ild med ild. Men det er netop en af de mest succesfulde metoder at bekæmpe vildbrænde på. Ved at afbrænde et mindre område på en kontrolleret måde, kan man tage næringen fra en ukontrolleret brand. Vildbranden kan ikke sprede sig mere, når den rammer et område, som allerede er blevet afbrændt på en kontrolleret måde.

Noget lignende kan du gøre, hvis du er endt i en situation, hvor din gæld er løbet løbsk.

Klik her, hvis du vil vide mere om, hvordan du kan komme af med gæld, der er for dyr.

Lette penge findes ikke

De populære kviklån er kommet under politisk pres. Og ikke helt uden grund. Nogle lånydere kammer lidt over i deres markedsføring. At tage dyre forbrugslån kan aldrig være en løsning på kronisk pengemangel.

Så nej, der findes ikke noget, der hedder lette penge. Og slet ikke, når det er lånte penge. Alle lån skal betales tilbage. Men hvordan og hvor meget det vil koste dig, kommer meget an på, hvor smart du er.

Det har aldrig været nemmere at låne penge. Private finansieringsselskaber tilbyder forbrugslån, hvor det kun tager et par minutter at få penge på kontoen. Det skaber naturligvis fristelser. Og hvor der er mange fristelser, vil nogle også havne i problemer.

Men alle problemer kan løses. Også pengeproblemer.

Det vigtigste er at få overblik

Det allerførste og vigtigste skridt i problemløsning er at skabe sig et overblik over situationen. Det kan du gøre sådan:

  • Lav et årsbudget, måned for måned. Det vil give dig overblik over dine indtægter og udgifter. Differencen mellem de to er dit rådighedsbeløb. Hvis dit rådighedsbeløb er i minus, så har du alvorlige problemer. Så kan et lån ikke redde dig, men vil gøre situationen værre. Medmindre du kan samle flere dyre lån under et, der er billigere. Men først og fremmest skal du reducere dine udgifter og/eller forøge dine indtægter.
  • Lav en liste over dine lånaftaler. Hvis du har flere lån, så find ud af, hvilke der er de dyreste. Det er ikke kun ÅOP, du skal se på, men især de samlede kreditomkostninger. ÅOP kan nemlig være misvisende ved lån med løbetider, der er kortere end 12 måneder.

De korteste lån er altid relativ dyre

Hvis du har flere lån med korte løbetider, så kan det være en god ide at samle dem under et lån med en længere løbetid. Jo længere løbetiden, jo lavere er som regel renter og ÅOP. Det kan du bruge til din fordel.

Find et lån med lavere renter og længere løbetid, som er stor nok til, at du kan afbetale alle dine dyre lån med. På den måde kan du nedbringe dine månedlige udgifter og få overblik over din økonomiske situation.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*