Home > Økonomi > Skab overblik over din økonomi
Skab overblik over din økonomi

Har du enten mistet overblikket over din økonomi eller optaget flere lån der gør det uoverskueligt at få pengene til at rende rundt? Så læs med her, hvor du vil få input til, hvordan man kan skabe et overblik over sin økonomi.

Lav et budget

Du har sikkert hørt det før, men det kan faktisk være meget smart at lægge et budget og dermed få et overblik over ens indtægter og udgifter. Ved at budgetopstille sin økonomi giver det et meget godt billede af, hvor det går galt og hvor tingene kan forbedres.

Først og fremmest bør man kigge på sine egne konti og de bevægelser der er sket det sidste års tid. Dernæst skal man inddele disse bevægelser i forskellige kategorier som for eksempel ’husleje’, ’internet’ og så videre. Man kan med fordel bruge nogle af de mange gratis skabeloner der er på internettet, hvor flere af disse kategorier allerede står. De beregner også for dig, hvad dine samlede udgifter er, og det er derfor hurtigt og nemt at finde ud af, om man økonomiserer rigtigt ved at have flere indtægter end udgifter.

Hvis du vil starte med at budgettere fra dags dato, findes der også apps til din smartphone, hvor du kan indtaste dine udgifter og indtægter. Den giver derfor en løbende opdatering i forhold til hvordan økonomien ser ud.

Når det hele er regnet sammen og stillet op, vil man kunne se, hvor man bruger for mange penge og dermed bør spare fremadrettet.

Har du samtidig gæld du skal afvikle, kan det være svært at overskue alle kreditorer.

Hvad gør jeg, hvis jeg også skal afvikle gæld?

Det er ikke unormalt at man også skal lægge penge til side hver måned for at kunne afvikle sin gæld af. Dette er meget vigtigt at gøre, så der ikke kommer yderligere gebyrer og renter på gælden. Det kan være en god idé at ringe til sine kreditorer og høre, hvordan ens økonomi ser ud og hvordan mulighederne er. Hvis det virker helt umuligt, er mange af dem samarbejdsvillige, da de også vil have deres penge igen.

Har du mange små lån du skylder, kan det være ideelt at lave det om til et samlelån. En samlelån er nemlig med til at samle flere lån til et samlet lån så man derved sparer en masse omkostninger i form af gebyrer og renter.

Kilde: Finans.dk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*